fredag 6 maj 2011

Nytt ökensafari 6:e Maj med Sandvik kolleger

Vi får se hur många snuttar vi kan få in så ni kan se lite hur vår andra ökensafari var.

Ut mot Hatta och så svänga av vid Fossil Rock.
Upp, upp, upp och sedan rakt ner på andra sidan av berget.

Efter vi kört upp och över passet så blev det en runda runt och sedan så sakteliga uppåt igen.
Ett antal gånger körde jag "fast". Motorn orkade helt enkelt inte med uppåt och lös sand samtidigt.
När varvet gick ner tappade vi orken och farten och till sist kom vi inte längre. När vi inte kunde komma längre uppåt blev det till att backa ner igen så vi fastnade aldrig "på riktigt" utan jag slutade gasa då vi inte kom framåt mer utan bara grävde ner oss.
Vid tre olika tillfällen fick vi ta andra vägar för att vi inte kom upp för samma sanddyna som Jukka, som körde först och visade lite hur man skulle ta dynerna.
Vid värsta tillfället var det så mjukt att det var helt omöjligt att komma uppåt. Det lutade rätt så bra då bilen var tvärs sluttningen och vi lämnade nog 30-40cm djupa spår efter oss då vi sakta "kasade" oss neråt med full gas trots att jag styrde uppåt.....i snigelfart. Tyrone följde efter oss med sin fru Amanda och Hilda. Han kom inte heller upp.
Detta filmade inte Johanna då hon hade fullt upp med att hålla i sig och flera gånger halvskrika MAGNUS, VAD GÖR DU!!!! då jag försökte tre fyra gånger uppåt (på vår väg på tvärs neråt) innan vi till slut kom ner på fastare sand och fick lite grepp att ta sats uppåt igen.
Som tur var så är Oskar lite tuffare, han höll med Pappa att det var bilens fel (för svag motor) och sade flera gånger "Kolla jag håller inte i mig!"


Liten snutt bakåt på bilen som Hilda åkte i. Denna tuffa tjejen åkte med ett sydafrikanskt par (min kollega och hans fru) som bara talade engelska och Afrikaans. På vägen ut till Fossil Rock åkte hon med en annan av mina kolleger Niklas som är en finlands svensk och talar svenska.
Vi försöker inte bli av med Hilda men hon är modigast och så ville vi hålla koll på Oskar så han inte blev åksjuk, fast det var Alva som blev mest påverkad.



Så här låter det inne i bilen när jag gör mitt bästa att komma uppför dynerna och inte lyckas.....
Klarade inte heller det på andra försöket och då var kommentaren "Vi klarar det inte Älskling, vad GÖR du?"
OK det är kanske inte bara bilens fel men detta var mycket svårare än när vi var ute med Lena och Lars, mjukare sand och mer uppåt så det var inte så förlåtande eftersom bilen inte orkade.



Jukka hade med sig en drake som barnen fick prova på.


Underbar utsikt över öknen när solen gick ner och sedan lite grillning, en lyckad eftermiddag/kväll tycker jag.

Varma hälsningar från Magnus med Familj



2 kommentarer:

  1. Det ser så himla coolt ut. Synd att vi aldrig hann med en riktig ökentur när vi var där. Vi hade ändå det underbart härligt med er. Det får bli nästa gång!/Sofia

    SvaraRadera
  2. Säger bara OM vi kommer kan ni ta den turen med enbart Tias.Nu räknar jag veckorna tills ni kommer,ska bli underbart och se er allihopa.Kram på er!

    SvaraRadera